Disciplines NVWK

Als kitesurfer wil je er niet alleen voor staan

//Disciplines NVWK
Disciplines NVWK2018-03-08T23:30:59+00:00

Disciplines wedstrijdkitesurfen

Binnen het wedstrijdkitesurfen zijn er verschillende disciplines.

De data van de verschillende wedstrijden kun je ook vinden op onze social media pagina’s van Facebook en Google+

In 2018 worden de volgende disciplines aangeboden

1. NK Freestyle Senior & Junior

Hierbij worden bepaalde handelingen beoordeeld door een jurypanel. Er wordt gewerkt met eliminatie rondes. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen Freestyle Kitesurfen noemen. Er is een aparte titel voor zowel de mannen als de vrouwen.

Junior

De opzet is hetzelfde als hierboven. Alle kitesurfers t/m 16 jaar kunnen deelnemen. De wedstrijd kenmerkt zich door een laagdrempelig karakter en ongedwongen sfeer. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen JEUGD Freestyle Kitesurfen noemen. Er is een aparte titel voor zowel de jongens als de meisjes.

2. NK Wave

Deelname van 16 jaar en ouder. Er wordt gewerkt met eliminatie rondes. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen Kitesurfen Wave noemen. Er is een aparte titel voor zowel de mannen als de vrouwen

3. NK Big Air

Deelname van 16 jaar en ouder. Er wordt gewerkt met eliminatie rondes. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen Big Air Kitesurfen noemen. Er is een aparte titel voor zowel de mannen als de vrouwen