Disciplines wedstrijdkitesurfen

Binnen het wedstrijdkitesurfen zijn er verschillende disciplines.

De data van de verschillende wedstrijden kun je ook vinden op onze social media pagina’s van Facebook en Google+

In 2017 worden de volgende disciplines aangeboden

1. NK Freestyle Senior & Junior

Hierbij worden bepaalde handelingen beoordeeld door een jurypanel. Er wordt gewerkt met eliminatie rondes. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen Freestyle Kitesurfen noemen. Er is een aparte titel voor zowel de mannen als de vrouwen.

Junior

De opzet is hetzelfde als hierboven. Alle kitesurfers t/m 15 jaar kunnen deelnemen. De wedstrijd kenmerkt zich door een laagdrempelig karakter en ongedwongen sfeer. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen JEUGD Freestyle Kitesurfen noemen. Er is een aparte titel voor zowel de jongens als de meisjes.

2. NK Wave

Sinds vorig jaar een officieels NK. Deelname van 12 jaar en ouder.

3. NK Big Air

Voor het eerst georganiseerd en direct een een officiële status! Deelname vanaf 16 jaar en ouder. Voor de de jeugd zal er een zogenaamde expressionsession worden gehouden. Klik hier voor meer informatie.